İĞNELİ EPİLASYON


İğneli epilasyon 100 yılı aşkın süredir aktif olarak kullanılan ve istenmeyen tüylerden kurtulmamızı sağlayan bir epilasyon yöntemidir. Her yöntem gibi iğneli epilasyonda gelişerek ve yeniliklere uğrayarak günümüze kadar gelmiştir. Eskiden kullanılan galvanik akımın yerini bugün insan vücuduyla çok daha uyumlu olan Yüksek frekans ses dalgası almıştır. Çok daha konforlu bir uygulama sağlamasının yanı sıra  güvenli, ağrısız ve hızlı çözümler sunar.

FDA yaptığı açıklamada iğneli epilasyonu %100 çözüm sağlayan tek yöntem olarak tanınmıştır.

İğneli epilasyonda Kanadalı Dectro internation firmasının  Apillus Xcell Pro cihazını kullanıyoruz. Kıl kadar ince bir iğne ile her kıl köküne tek tek girilerek yapılan bir işlemdir. Yüksek frekans ses dalgası ile kıl kökünü tahrip ederek kalıcı olarak kılların yok edilmesini sağlar.

İğneli epilasyon tüm cilt ve kıl tipleri için uygundur. Siyah, sarı, kızıl, beyaz, gri ve ince, orta, kalın hiç fark etmez tüm kıl tiplerine uygun bir tekniktir.

Kılların yok olmasında yaşın, hormonların ve işlem yapılan bölgenin önemi olsa da göz ardı edilemeyecek kadar önemli rol oynayan bir diğer faktör kılların büyüme evreleridir. Kılın 3 farklı yaşam evresi vardır;

Büyüme (Anagen) Evresi

Büyüme evresinin ilk başlama belirtisi, hücre bölünmesindeki artışla başlar. Hücre bölünmesi sürdükçe, kıl tohum (germinal) hücre yapısı gelişerek orta derinin içine doğru uzanan bir kanal oluşur. Böylelikle kıl soğanı (bulbus) oluşur. Kök hücreler oldukça üretkendir. Her 24 saatte bir bölünerek kılı oluşturur. Kıl bulunduğu bölgeye göre büyüme süresini tamamlayana kadar hücre bölünmesi sürmektedir. Kıl büyüme evresini tamamladıktan sonra kıl kılıfında programlanmış hücre ölümü (apoptozise) gerçekleşir. Daha sonra kıl gerileme (katagen) evresine girer.

Gerileme (Katagen) Evresi

Kıl tüm uzunluğunu kazandıktan sonra, melanin üretiminin bitişi ile birlikte bu evre başlar. Gerileme evresinde kök hücredeki keratinositlerinin çoğalması bir anda kesintiye uğrar. Dermal papillanın ucu kısalır ve medulla iliğini şekillendiren kök hücreler kaybolur. Aslında, alt kısımda halâ büyümekte olan kıl bulunmaktadır. Fakat kıl yapı olarak iliksizdir, beyaz ya da açık renklidir. Daha sonra papilla yapısı kısalır. Kıl soğanında gerileme olur. Bu dönemde kıl, kıl soğanından tamamen ayrılır. Kıl soğanı yalnızca dış kök kılıfından ibarettir. Bundan sonraki aşama ise, kıl kılıfının yapılanmasıdır. Gerileme evresindeki kılın tohum hücre(germinal) kesesine bağlandığı yerde kıl soğanı tekrar yapılanır. Tohum hücre kesesi, kıl soğanını çevreleyen iki ya da üç katlı tohum hücre gurubudur. Bu hücreler, gelecek kılın tohumlarıdır ve dinlenme evresinin en önemli bölümüdür.

Dinlenme (Telogen) Evresi

Bu evrede kıl yukarı doğru çıktığından kılın deri içindeki boyutu kısalır. Kıl kılıfının alt ucu yağ bezinin hemen altındadır. Kıl tohum hücreleri kıl kılıfının tabanında yeni kıl oluşumuna devam eder. Oluşan yeni kıl eski kılı iterek dökülmesine yardımcı olur. Kimi zaman yeni oluşan kıl eski kılı itmeden yan tarafından bir yol bularak deri üstüne çıkar. Bu oluşum yağlı deride daha kolay olabilirken, kuru deride kıl dönmelerine rastlanabilir. Dinlenme evresinin sonunda kıllar kendiliğinden dökülür.

Kılların büyüme evresi dışarıdan baktığımızda anlayabildiğimiz bir döngü değildir. Dünyaya geldikten 2 ay sonra Vellus tüylerin dökülmesiyle başlayan bir süreçtir. İğneli epilasyondan en verimli sonucu almak için düzenli olarak takip edilmesi gerekir.

İğneli Epilasyon konusunda bir uzman desteği almak, merak ettiğiniz tüm konuları bize sormak için telefon numaramız veya whatsapp hattımızı kullanabilirsiniz. Ayrıca Bize Sorun sayfamız üzerinden bize sorularınızı sorabilirsiniz.

UYGULAMA FOTOĞRAFLARI

RANDEVU FORMU